a

Kényszerleszállás Bucsuban

Bucsu község felett kedden este egy hatalmas Junkers-gép keringett, majd a határban kényszerleszállást végzett. A repülőgép Velencéből Bécsbe igyekezett, de a viharban eltévedt és magyar területen le kellett szállnia. A gépnek négy amerikai utasa volt. A leszállásnál senki sem sérült meg. A gép ma délelőtt folytatta útját.

A meteorológiai intézet jelentése szerint a rossz idő még napokig eltart. A nagy felmelegedés következtében az Alpesek felől hirtelen erős hideg légáramlat nyomult az ország fölé s a levegőnek gyors kicserélődése okozta a nagy szélvihart.

Az éjszakai orkánnak olyan romboló ereje volt, hogy a fővá­ros területén több mint 1500 fát kicsavart, vagy kettétört.

Egyes helyeken a fákról leszakított ágak valósággal eltorlaszolták az úttestet, más helyen a villamosvezetéket borították el a letördelt gályák. Különösen a ligetek, a telek és a kertek virágágyai között végzett nagy pusztítást a vihar. De nemcsak az utcákon, hanem a Dunán is nyomot hagyott maga után a hirtelen megváltozott időjárás. A felfelé haladó, egymáshoz kötött teherhajókat úgy a parthoz nyomta, hogy több uszály zátonyra futott.

Újpest közelében hat uszályt dobott partra a vihar, amelynek a vízre való visszavontatása még szerdán délelőtt is tartott.

A Balatonon a keszthelyi Yacht Club egyik hajója, amelyen nagyobb társaság vitorlázott a vihar idején

Badacsony körül eltűnt. Az utasok sorsáról nincs semmi hír.

Friss Újság, 1931. július 30.

Csillagot kapott Charlie

Zavaros a Tisza ügye…