a

Csillagot kapott Charlie

A híres zenész elmondta: Torony 2-ként anyakönyvezték születési helyét. Rendszerint Sében töltötte a nyarakat imádott nagyszüleinél, ahol papájával rákásztak az Aranypatakban.

Egy szombathelyi belvárosi kávézó tulajdonosának meghívására érkezett Szombathelyre a híres zenész. Szombaton délután Márkus Tibor dzsesszzenésszel együtt kaptak elismerést. A filmszínház árkádja alatt ugyanis már második alkalommal avatnak csillagot a megyeszékhelyen. Legutóbb, tavaly nyáron Törőcsik Mari, a csodálatos színművésznő, Jordán Tamás, a Weöres Sándor színház alapító direktora és Benkő László, az Omega billentyűse munkásságát is jutalmazták. Szomorú, hogy közülük előbb Benkő László, majd Törőcsik Mari is elhunyt. Emléküket méltóképpen őrzik csillagaik a sétányon.

Charlie szívesen mesélt gyerekkoráról. Megtudtuk, az anyakönyvében Torony 2 szerepel születési helyként. Kamaszkoráig sokat járt a határszéli falvakba, hiszen nagymamája, Mari mama és nagypapája vigyázott rá a nyári szünetekben. Rákászni jártak, és bebarangolták Torony és Sé tájait. Élesen emlékszik rá, hogy a határsáv miatt akkoriban – a hatvanas években – rendszerint katonák voltak a vonaton. Elmondta, negyedik osztályos korában költöztek Budapestre, ugyanis a kis Charlie-t felvették a balettintézetbe, ahol olyan művészekkel járt együtt, mint a kiváló táncművész-koreográfus, Markó Iván. A zenész nemsokára országos turnéra indul, ahol zenekarával bemutatja Mindenen túl című új korongját, de eljátssza a jól ismert dalokat is. Tervezi, hogy a jövőben visszatér hozzánk, a közeljövőben láthatjuk megint a színpadon.

Közreadta: Toronyiránt.eu

Felsőcsatár

Kényszerleszállás Bucsuban