a ,

LIKELIKE

Igazi ünnep volt a Mindenki karácsonya

Nagy érdeklődés mellett tartották meg Toronyban a Mindenki karácsonya rendezvényt. A programnak a Gazdag Gyula Általános Iskola adott otthont. A gyerekek ünnepi műsora mellett ismert művészek léptek a színpadra.

A rendezvény az iskolások zenés produkciójával kezdődött. A dalokat Laki János, az iskola igazgatója és Balatoniné Bertalan Nóra hangszeres kíséretével adták elő a gyerekek. Kányádi Sándor versével állt a közönség elé Szabó Tibor, színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója. A vendégeket Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Kovács György, a település polgármestere, és Laki János igazgató, majd Haller László plébános megszentelte az ünnepi bejglit. A rendezvényen részt vett Czeglédy Csaba, a térség országgyűlési képviselőjelötje is.

Az ünnepség fényét emelte, hogy a toronyi kötődésű testvérpár: Osztrosits Eszter és Osztrosits Éva is fellépett. A két világhírű hegedűművész Jean-Marie Leclair e-moll és F-dúr szonátájából adott elő részleteket. Verset mondott Szenkovits Péter, az iskola tanítója, hangszeren közreműködött: Halinka Bíborka, Varga Rebeka, Molnár Amarilla, Molnár Szonja, Nagy Orsolya. Táncos produkcióval lépett a parkettre a Prima Dance TSE két táncosa: Nagy Eszter és Németh Attila. A koreográfiát Kónya Péter készítette. Az rendezvény lezárásaként Fazekas Gábor, alpolgármester, előadóművész a Szeretet himnuszt (Szent Pál első levele a korintusiakhoz) mondta el. Az előadást a Batyi Fusion kísérte. Az est házigazdája Szabó Zsolt képviselő volt. Az önkormányzat bejglivel kedveskedett a vendégeknek. A süteményt kis csomagként vihették magukkal az ünneplők.

Közreadta: Toronyiránt.eu

Próbát tartottak a Mindenki karácsonya rendezvény szereplői

Nagy érdeklődés mellett tartották meg a Mindenki Karácsonyát (videó)