a

Úgy bánj mindenkivel, ahogy elvárod, hogy bánjanak veled! – megnyitották az új tanévet

A Gazdag Gyula Általános Iskola évnyitóján Laki János az intézmény új igazgatója ezzel a jelmondattal kezdte köszöntőjét. Úgy véli, a szentírási idézet: „És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük.” (Lukács 6,31) méltóképpen foglalja össze személyes küldetését, hitvallását.

Megnyitották a tanévet a toronyi általános iskolában is. A rendezvényen az intézmény új igazgatója köszöntötte a diákokat. Elmondta: nagy várakozás van benne. Tapasztalatai azt igazolják, hogy a községben jó a közösségi élet, a tantestület kiemelkedő elhivatottságú tanárokból áll. Nagy örömöt okoz számára, hogy a helyiek is felismerték, érdemes a gyermekeiket a Gazdag Gyula Általános Iskolába íratni, hiszen magas színvonalú képzést kapnak a diákok, ezért nem kell minden nap a megyeszékhelyre utazniuk. Megtudtuk, új tanárokkal bővül a tantestület. Ettől a tanévtől a negyedikesek osztályfőnöke Szihay Mónika lesz, angolt tanít Kelemenné Lenner Klára, és két hónapon át helyettesítő tanítóként érkezik Kovács Frigyesné, Irma néni, aki hosszú évtizedes pedagógusi tapasztalattal segíti a munkát. Kovács György, Torony polgármestere beszédében elmondta, négy évtizeden át szolgálták a pedagógusokat azok az irodabútorok, amelyeket most végre lecserélhetnek. Vállalkozók bevonásával összegyűlt a pénz az új bútorok megvásárlására. Az adományozók áldozatos segítségével végre komfortos környezetben kezdhetik a munkát a pedagógusok. A polgármester felsorolta a támogatókat. Az irodabútor vásárlást ezúton is köszönik a következő adományozóknak:

GALLISZ Ingatlanhasznosító és Gazdasági Tanácsadó Kft.

APPORT Vagyonértékelő Kft.

WESTRIO Kft.

Első Útépítő Kft.

Csercsics Faipari Kft.

Retro Hotel Torony

Rácz István, mezőgazdasági vállalkozó

Pannon Export Import – Hegedűs Balázs

Rento Retro Kft. – Pilinszky Ákos

Szkendó Kft. – Takács Sándor, Pócza Balázs

Szép-Czenki Kft.

Aranypatak Alapítvány

Kovács György polgármester és családja

Az augusztus 21-i Kenyérünnep és Roma Nap rendezvény tombolabevételéből kétszázhetvenezer forintnyi támogatás gyűlt össze. Ezzel a rendezvény is hozzájárult az iskolabútor beszerzéséhez. Az évnyitón jelen volt Fülöp István, az intézmény leköszönt igazgatója, és Haller László plébános.

Képek: Szabó Zsolt

Közreadta: Toronyiránt.eu

Rengeteg élménnyel tértek haza a kirándulásról a nyugdíjasok

Sokan jöttek el a toronyi Kenyérünnep és Roma Napra